Posts

Showing posts from May, 2012

Pesan Pak Nil - Iktibar Kisah Zizan

Image
Assalammualaikum

Ini sebenarnya adalah coretan Pak Nil atau Aznil Hj Nawawi yang aku petik daripada myMetro, dalam ruangan Borak PakNil..

Memang coretan ini sebenarnya adalah untuk artis di tanah air kita ini, tetapi pengisiannya sudah cukup untuk aku tujukan kepada  korang semua, yang mana kebanyakan korang suka tidur lewat kerana membuat kerja-kerja tertentu seperti tugasan, online, bisnes, facebook dan sebagainya..
Korang kena sedar, kesihatan juga perlu dijaga untuk memastikan korang terus komited dengan kerja-kerja yang korang lakukan...

Penipu - Modus Operandi Terbaru Sindiket Penipuan

Image
Assalammualaikum

Cerita ini adalah diadaptasikan dari kisah sebenar... Ia berlaku kat kawan aku satu pejabat.. dan perkara ini berlaku betul dihadapan aku...

Kalau korang nak baca lagi teruskan, kalau xnak abaikan jerla blog ini....

Semoga memberi peringatan kepada korang supaya berhati-hati....

Islam - Dengan Siapa Saya Wajib Tutup Aurat dan Haram Bersalam

Image
Assalammualaikum
Kekadang bila korang balik kampung, pastu jumpa dengan saudara yang jarang jumpa atau diorang berkunjung ke rumah korang. Pernah tak korang terfikir atau terdetik dihati seperti ini...
"Boleh salam ke ni?"
"Kena pakai tudung ke tak ni?"
"Boleh ke pakai seluar pendek jer ni?"
Kalau pernah atau persoalan korang lain sikit.. Aku rasa korang layak untuk baca post aku kali ini..
Dengan Siapa Saya Wajib Tutup Aurat dan Haram Bersalam
Gambar ini aku dapat kat tempat biasalah.... Apa lagi facebook la... So, dengan rasa tanggungjawabnya, aku patut kongsikan kat korang semua...

Semoga dengan post ni, korang dapat bezakan antara pahala dan juga dosa... walaupun ianya hanyalah satu persalaman antara saudara sahaja.
Dengan Izin Allah...



BlogLeaderTalk
Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini

Video -Ibu Dera Anak

Image
Assalammualaikum

Taknak cakap banyak la... korang tengok saja la sendiri...  Ada juga manusia macam gini...

Menangis siot aku tengok video ni.....



BlogLeaderTalk Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini

Gelagat Manusia : Tolak Dan Tarik

Image
Assalammualaikum

Pagi ini aku pergi teman kawan aku pergi bank... saja ajer, sebab urusan kerja di pejabat pun dah tak banyak... sebab sudah banyak yang aku selesaikan minggu lepas...
Setiba saja kat depan bank, parking pula penuh... so aku beri cadangan kepada kawan aku untuk pergi ke bank dahulu, sementara aku bawa kereta dia pergi mencari parking...
Lima enam kali aku buat tawaf blok bangunan bank berkenaan, akhirnya aku dapat juga parking kereta mengikut piawaian atau undang-undang Majlis Perbandaran tempat berkenaan... kalau tak kena saman poit...
Kebetulan nak dijadikan entry untuk hari ini, aku dapat parking pula betul-betul hadapan bank yang kawan aku pergi.. So, bermulalah kisahnya....

Illusi - Cat Badan Bentuk Flamingo

Image
Assalammualaikum
Minggu lepas adalah minggu yang memenatkan dan sibuk untuk aku.... hinggakan blog kesayangan aku ni tersadai tanpa sebarang entry aku buat... hehehe
Sepanjang kesibukan aku, adalah beberapa artikel yang sempat aku sediakan untuk korang... antaranya adalah seperti gambar kat bawah ni...

Ucapan - Selamat Hari Pekerja 2012!

Image
Assalammualaikum

Dikesempatan ini, aku dengan berbesar hatinya ingin mengucapkan setinggi-tinggi Tahniah dan Syabas kepada semua pekerja-pekerja diluar sana... Kerana anda telah memberi komitmen yang terbaik untuk kerja anda sepanjang anda berkhidmat...

Tak kiralah korang kerja makan gaji ker, bisnes sendiri ker atau tak bekerja... Kalau korang adalah blogger sepenuh masa, tu pun dikira kerja.... sebab tugas korang menulis untuk masyarakat sambil mencari makan....

Syabas untuk semua....