Terkonang Kampung Halaman

Assalammualaikum,

Lamo den tak menulis. Maklum la eh sibuk memanjang. Lagipun bulan duo ngan bulan tigo ni den sibuk ngan kursus sano sini. Kojap ado kursus la, kojap ado meeting la, lopeh tu kono poie exam la. Exam kalau sonang xpo, ni bukan main susah lagi ha. Dari ompek puluh soalan, 30 jo den dapek jawab dan satu jo den yakin boto. Hehehe. Apo nak buek nasib badan.

Para pembaco mosti polik tgk den guno bahaso n9 kali ni bilo menulis. Xtau ado bunyi ko tak. Sobab nyo eh, ckp lagi sonang dari menulis. Menulis bukan buleh dapek bunyi serupo dongan cakap boto2. Tujuan den menulis dalam bahaso ibunda den ni adalah kerano, ujung2 minggu kek tompek org ni kekadang terkonang kek kg halaman. Walaupun den tinggal kek Bandar Nilai, den totap panggil kg jugak sobab den nak menunjukkan den kojo merantau. Hehehe.. Yola kek Pilah tu mano ado laie sedaro den. Itu ari pun Mak Long den ado tinggal kek situ. Skrg ni anak dio da bawak poie KL tinggal ngn dio. Nak balik kg macam mano kalau xdo sedaro da kek sano. Sapo org Johol itu waris den la tu.

La da pukul ompek ruponyo, time untuk den tido. Xsodar den da berjago lamo. Nasib sok cuti. Buleh tido potang. Hehehe.

Kepado kengkawan yang da kojo, berhati-hati la ketiko nak amik personal Loan. Sobab nyo eh, skrg ni kebanyakan pihak bank tongah promosi kadar keuntungan rondah. Ini disobabkan kerano keadaan ekonomi xbrapo stabil skrg ni. Dan dijangko kan pado pertongahan tahun, kito akan teraso kegawatan. Dan pado maso itu jugak la, dijangko kan BLR akan naik, dan maso ni la bank nak amik kesompatan kek orang amatur yang buek loan. Kalau da expert, den tak risau. Sobab diorag tau bagai mano nak buek. Orang yang amatur, eloklah belajar dari pado yang pakar.

Selamat Maju Jayo!

Enjoy!

Blog Leader Talk

Comments

Popular posts from this blog

Cara Mendaftar Dan Menjadi Pemandu Uber / Uber Partner

Cara Mendaftar Pemandu Uber Menggunakan Aplikasi Telefon Pintar

Kawasan Yang Sudah Mempunyai Perkhidmatan Uber. Update New City 15 Mac 2017!!!

Kesan Buruk Melakukan Onani

Bagaimana Cara Mendaftar Jadi Pengguna / Rider Uber