Persoalan - Aper anda beri ketika hari lahir ibu anda?

Salam,

Memandang 2 hari lagi mak aku nyer birthday..... So, aku ngan bangga nyer mendapat idea untuk menulis entry nih... Sebenarnya aku xder idea nak bg hadiah aper kat mak aku taun ni... tu yg aku bukak entry nih huhuhu....



Kalau korang la, korang bg aper.... jom kita reramai bantu aku crik idea untuk hadiah mak aku...  Korang pun tau kan, ibu, mak, mama, mommy ker yg korang panggil. insan ni tetap yg paling penting dalam idup kita..

Aku kekadang simpati ngan orang yang xder ibu... kita patut bersyukur tau masih memiliki nyer... korang toksah tipu la... sejahat-jahat korang la... mesti ada kenangan waktu manja ngan ibu korang nyer... tak byk sikit...yg paling manja mesti anak last nyer... anak sulung dan tengah jarang di manja oleh ibu...


Sebagai anak yang dok jauh ngan family, mak aku pernah cakap, dia xnak hadiah yang mahal2.... dia just nak aku balik kg jer... dok borak2 ngan dia... makan sesama.. kalau ada masa jenjalan ngan dia... tu jer yang mak aku nak...

Tp sebagai anak, yang paling penting aku nak mak aku hepi jer.... Selain hadiah aku berada disisi dia.... Aku mesti nak beri sesuatu yg dia akan igt bile aku xder kat situ... huhuhu...

So, aku minta jasa baik rerakan blogger bg aku idea untuk mengembirakan hati nurani ibuku... Dia sudah tua tau... ntah sampai bila lagi la aku dapat beri khidmat aku pada dia... Sebab bg aku bila sampai waktu harijadi kita, kita kene beringat, Makin Tua Kita Makin Dekat Kita Dengan MATI!


So, ingat pesanan aku, selagi IBU masih ADA jaga sebaik-baiknya....... Jangan menyesal kendian hari...

Comments

ataicha said…
apa kata ko ajak dia makan2 diluar sempena birthday dia...

kalau ko kaya sket.. beli rantai ke.. :p
Blog Leader said…
huhuhu... makan la memang wajib... rantai tu cadangan yg baik...
thanks....

Popular posts from this blog

Cara Mendaftar Dan Menjadi Pemandu Uber / Uber Partner

Kawasan Yang Sudah Mempunyai Perkhidmatan Uber. Update New City 15 Mac 2017!!!

Kesan Buruk Melakukan Onani

Cara Mendaftar Pemandu Uber Menggunakan Aplikasi Telefon Pintar

Kawasan Yang Terdapat Perkhidmatan Uber Di Malaysia.