Tertarik Dengan Entry Cikgu Dahlia

Salam,

Sebenarnya aku nak tido da, tapi sebelum tido aku round jap kat blog cikgudahlia. Tertarik tol aku ngn entry dia pasal ada org dengki kat dia berkenaan nuff.




Sabar cikgu, kite sebagai manusia memang tidak lari dari kene fitnah dan dengki. Aku pun biasa kene, pantang kite berjaya skit, maju skit, mesti ada yang dengki..

Kita amik iktibar dari kisah penghulu yang bersabar dengan dugaan dan cabaran yang diberikan Allah. Kisah ni pernah di tulis oleh kelab remaja 1D Boyz yang bertajuk "Ada Hikmahnya".

Dan hal yang berlaku ni akan menjadi kenangan kepada kite suatu ari nanti. Percaya la. Kesusahan2 yang kita alami skrg ni akan menjadi senyuman dan tawa kepada kita suatu hari kelak.

Kita suma pernah buat silap dan kekadang kite lalai. Ni sume ujian dan dugaan yang diberikan kpd kite. Redha dan teruskan la usaha.

Diorg tu saja jer psycho. Kite buat bodo diorg pun senyap. Kita terus ajer usaha kite. Dan kite perlu sentiasa hati2.

Nasihat aku senang, dalam aper jua yang kita buat, kita pandang2 lihat2 tgk2 dgr2 dan lu pk la sendiri.... huhuhu...

Pandang2 lihat2 tengok2

Comments

hellioz said…
standard ah tuyh
blog pon cm real world gak
gyahahahh~
DaHLia said…
aha...sampai jadi tajuk post..hehe..
thanks bebeh..
bukan, buat entry tu nk ingatkan semua jangan fikir singkat dalam menjana pendapatan :)
usaha yang berterusan insyaALLAH akan dibalas..
tak perlu nak cakap orang begitu, orang begini..
apapun, balik pada diri kita sendiiri :)
bukan takat dalam bidang blogging, dalam hidup ni pun sama jugak..
Blog Leader said…
So far blog cik dahlia memang byk memberi inspirasi kat aku.

Teruskan usaha... Chaiyok2... Chaiyok2...
SyUhAdA said…
tu la..
pantang tgk org dh bjya ckit..
rmai la yg mula buruk sgka..
huhu~

Popular posts from this blog

Cara Mendaftar Dan Menjadi Pemandu Uber / Uber Partner

Cara Mendaftar Pemandu Uber Menggunakan Aplikasi Telefon Pintar

Kawasan Yang Sudah Mempunyai Perkhidmatan Uber. Update New City 15 Mac 2017!!!

Kesan Buruk Melakukan Onani

Bagaimana Cara Mendaftar Jadi Pengguna / Rider Uber