Berita - Pemain Bolasepak Kelab Itali Piermario Morosini Mati Di Ketika Bermain

Salam,


Kalau sudah sampai ajalnya, tidak akan tertangguh walaupun sesaat... Memang sudah tertulis dalam rencana hidup pemain bola sepak ini akan mati ketika bermain bolasepak dan mati bukan dalam Islam...


Image © AFP

Siapa pun kita, bila dan cara kita mati itu memang sudah ditetapkan oleh Allah S.W.T.... Tidak akan terlewat dan tidak akan tercepat...

Lagi Pemain Bola Sepak Mati Di PadangAku telah sediakan beberapa informasi untuk korang tatapi dan renungkan.... Semoga apa yang aku paparkan akan menjadi motivasi juga panduan dalam hidup korang.


14 April 2012 - Pemain tengah kelab Livorno, Itali, Piermario Morosini meninggal dunia di hospital selepas rebah di padang, dipercayai akibat serangan jantung, ketika perlawanan Serie B di Pescara, hari ini - insiden kedua melibatkan pemain bola sepak.

Bekas pemain Itali bawah 21 tahun ini, rebah ketika perlawanan Serie B masuk minit yang ke-31.

SinarHarian

Lega Serie B dalam satu kenyataan media, yang disiarkan menerusi laman web berkata, "tragedi di padang. Selepas serangan jantung ketika pertemuan Pescara dan Livorno, Piermario Morosini meninggal dunia."

Morosini, 25, dibawa ke hospital Santo Spirito dan diisytihar meninggal dunia.

Ekoran kejadian ini, yang mengejutkan banyak pihak di Itali termasuk ada peminat dan rakannya menitiskan air mata, perlawanan ditangguhkan.

Bulan lalu, pemain Bolton, Fabrice Muamba, 24, dilaporkan bahawa secara teknikal telah meninggal dunia selama 78 minit ketika perlawanan Piala FA Inggeris, juga akibat serangan jantung.

Morosini dipinjamkan kepada Livorno oleh Udinese, kelab Serie A.

Pemain itu dilaporkan masih sedar ketika dibawa keluar dari padang tetapi koma apabila tiba di hospital.

"Dia memerhatikan saya ketika dibawa masuk ke dalam ambulans," kata Pengurus Besar Pescara, Danilo Iannascoli kepada Sky Italia.

"Kita hidup dalam drama," kata beliau.

Media Itali mendakwa sebuah kereta milik polis trafik telah menghalang laluan ambulans ke kawasan stadium dan tingkap terpaksa dipecahkan bagi mengalihkan kenderaan tersebut.

"Saya tidak tahu sama ada ambulans lewat tiba atau tidak, tetapi saya tahu laluan ke padang telah dihalang oleh sebuah kenderaan," kata Iannascoli.

"Morosini pengsan. Dia cuba untuk bangun, tetapi rebah sekali lagi," katanya lagi.

Sumber Berita : SinarHarian

Aku juga ada sediakan video untuk tatapan korang.... 

Video 1 : Gambaran sebenar yang terjadi
Video 2 : Close up di tepi padang
BlogLeaderTalk
Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini

Comments