Info - Cara terbaru menyebar Virus HIV


Assalammualaikum,

Nak jadikan cerita, banyak sangat penyakit pelik-pelik yang mula timbul di akhir zaman ni.... Kadang-kadang orang yang menjaga kesihatan dan juga pemakanan pun boleh kene penyakit...

Pendek kata zaman sekarang ini, penyakit akan datang kepada sesiapa sahaja tanpa kira latar belakang seseorang manusia itu..

Virus Hiv penyakit sebar


Hari ini, aku just nak kongsi info tentang penyakit HIV... penyakit yang kita sudah dengar namanya semenjak kita kecil lagi kan..... sebab banyak iklan disiarkan di televisyen....

Mana dapat info ini, aku pun tak ingat... hehehe.... Tapi info ini akan merungkai bagaimana cara-cara terbaru pihak yang tidak bertanggungjawab dalam menyebarkan  virus HIV ini...

Cara terbaru menyebar Virus HIV

Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya korang belum membacanya... Sila baca artikel berikut mengenai bagaimana orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati... 

Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih

1. Di kawasan pantai. 
Virus Hiv penyakit sebarApabila korang berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.

2. Di Kawasan Permainan Kanak-kanak. 
Satu lagi kawasan pilihan penagih. Terdapat kes di Australia di mana kanak kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.

3. Di Panggung Wayang. 
Sila pastikan kerusi yg korang duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi 'Welcome to the real world, you are now HIV positive' . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawaii jadi berhati-hati... ...

4. Di Tempat Mesin Air Minuman
Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman... jadi pastikan bila korang membeli air atau snek, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling... .mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.

5. Di Restoran Makanan Segera
Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos Order di tempat lain. Ini adalah nyawa korang. 

Sila SEBARKAN maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang korang cintai, anak korang dan sesiapa saja...

Apa lagi,, tekan lah Share kat bawah tu....

Wallahu'alam..



BlogLeaderTalk

Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini

Comments

Popular posts from this blog

Cara Mendaftar Dan Menjadi Pemandu Uber / Uber Partner

Kawasan Yang Sudah Mempunyai Perkhidmatan Uber. Update New City 15 Mac 2017!!!

Kesan Buruk Melakukan Onani

Cara Mendaftar Pemandu Uber Menggunakan Aplikasi Telefon Pintar

Kawasan Yang Terdapat Perkhidmatan Uber Di Malaysia.