Rancangan Tv - Ejen Halal

Salam,

Dalam sibuk membuat tugasan di alam maya. Aku pun rasa penat, lalu aku buka tv dan terus pergi ke channel Tv- Alhijrah. Entah tak tau kenapa, tapi teringin sangat nak buka channel tu arini...

Credit to TvAlhijrah

Pada masa tue, iklan sedang ditayangkan hehehe... biasalah tanpa iklan macam maner diorang nak carik makan kan... Macam aku juga, kalau xder iklan kat dalam blog ni macam nak carik makan kan... huuhuhuu... jangan marah...

Ok, point nyer kat sini adalah, masa iklan tue aku ternampak satu iklan tentang rancangan Ejen Halal, dengan sepantas kudrat, aku terus online sambil mencari info tentang rancangan nie...

Ok, ni serba sedikit info yang aku dapat tentang rancangan ni....

Ejen Halal

"Program ini diterbitkan untuk memperingatkan pengguna tentang kepentingan setiap produk dalam memiliki logo halal sebagai tanda aras kualiti penghasilan produk dan kepenggunaan. Program ini juga akan membawa penonton mengunjungi pengusaha dan kompaun produknya sekaligus mengklasifikasikan 'standard operation procedure' (SOP) serta meletakkan status logo halal"


So, paham tak, bagus rancangan ni... Rancangan ini disiarkan setiap hari Ahad 9.30 malam di channel tv-Alhijrah. Rancangan ini di host oleh Munif Isa..

Jangan risau, bagi sesiapa yang xder astro tapi ada internet leh tengok kat sini. Video Ejen Halal

Comments

man said…
mmg bagus tv al-hijrah..heheheh
BlogLeader said…
Tau xper... kadang-kadang bila terleka ngan hal dunia, bila buka channel ni, terus teringat hal akhirat...
man said…
hehehhe...banyak info disiarkan.