Bagaimana Cara Mendaftar Jadi Pengguna / Rider Uber

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Saya hampir terlupa nak ceritakan kepada anda bagaimana caranya untuk menjadi pengguna kepada Apps Uber ini. Didalam aplikasi Uber ini, pengguna atau pelanggan dikenali sebagai Uber Rider.

Apa Uber Itu Sebenarnya?

Sebelum saya menawarkan anda menjadi pelanggan kepada perkhidmatan Uber ini. Seeloknya saya ceritakan sikit mengenai apa itu Uber.

Uber merupakan satu aplikasi perkhidmatan yang menyediakan satu platform untuk pengguna mendapatkan pemandu secara peribadi. Hanya dengan menggunakan aplikasi Uber, anda sudah layak untuk menggunakan perkhidmatan pemandu secara peribadi untuk menghantar anda ke destinasi yang anda inginkan.

Bagaimana pula Uber ini berfungsi?

Mudah sahaja, anda hanya perlu memuat turun aplikasi Uber, kemudian lakukan pendaftaran dan selepas itu anda sudah boleh mulai menempah pemandu anda secara peribadi.

Perkhidmatan Uber ini boleh dibayar dengan 2 cara iaitu secara Tunai atau menggunakan Kad Kredit / Kad Debit.

Bagaimana Hendak Daftar Uber?

Untuk Rider / Pengguna Uber :

  1. Klik link ini --> Daftar Perkhidmatan Uber
  2. Isikan Nama Penuh, No Telefon, Email dan Kata Laluan untuk meneruskan pendaftaran. ( Sila ingat email dan kata laluan anda untuk memudahkan log masuk nanti )
  3. Daftar secara online sahaja.
  4. Selepas selesai pendaftaran, anda sudah boleh muat turun aplikasi uber mengikut jenis telefon pintar anda. 
    https://itunes.apple.com/us/app/uber/id368677368?mt=8&ign-mpt=uo%3D2   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab  https://www.microsoft.com/en-us/store/p/uber/9wzdncrfhxrd
  5. Log Masuk / Log in kedalam akaun anda melalui aplikasi yang telah anda install dan sudah boleh menggunakan perkhidmatan Uber ini.
Logo Aplikasi Uber Rider
Anda boleh melihat tatacara menempah kenderaan Uber melalui video ini : https://youtu.be/yr9HGfZL-owAtau anda boleh pergi ke laman sesawang rasmi Uber seperti di alamat berikut : https://help.uber.com/SyazwanJaudin
Owner And Founder BlogLeaderTalk


Jom LIKE Facebook kami di FB BlogLeaderTalk

Comments