Posts

Showing posts from January 14, 2009

Tahun Baru Yang Sibuk

Memacam perkara berlaku masa awal2 taun nie. Masa ni la da mula sibuk ngan anak skolah dan sebagainya. Bebudak U pun da mula start class balik.

Kat tempat keje aku plak, time student nak register lah. Pegawai aset datang sini nak buat audit. Kelam kabut la jadinya. Time student cuti ari tu xnak mai. Hampeh tol. Sudah nyer, nak carik Penyelia Makmal payah la. Da suma cbuk ngan Minggu Suai Kenal (MSK).

Last2 aku lah kelam kabut nak tolong audit crik barang itulah inilah. Kalau tolong carik xper lagi. Nie aku plak yang kene jawab kenapa, mengapa dan bagaimane brg tu xder or ilang.

Sok last diorg buat audit. Nak masuk lab yang sakit plak tu. Barang banyak ilang. Nama pun lab projek, student banyak pakai barang. Senang la ilang. Student plak jenis xmakan saman, aku cakap jangan buat dia buat jugak. Communication breakdown. Nak buat guane.

Ish, bank plak lembab awal2 taun nie. Da seminggu da aku nyer loan xapprove2 lagi. Penin paler aku. Walhal nama aku clear tuh. Kredit kad xder utang. Just PL…