Posts

Showing posts from September, 2008

Selamat Hari Raya

Assalammualaikum semua pembaca dan pelawat blog saya,

Akhirnya sudah sebulan kita menunaikan ibadah puasa. Bermacam dugaan dan halangan yang kita hadapi di bulan ini. Ada juga perkara yang gembira kita terima di bulan mulia ini.

Saya dengan berbesar hati ingin mengucapkan tahniah kepada usahawan-usahawan dan para pelabur internet yang telah berjaya mendapat pendapatan lumayan di bulan Puasa ini. Saya ucapkan tahniah ini di tujukan terutama sekali yang telah melabur dalam bisnes internet Rm5je . Lagi-lagi yang telah berdaftar di bawah group saya.

Kutipan group saya dalam masa sebulan sahaja melebihi RM 500. Tahniah. Saya sendiri mendapat keuntungan lebih dari RM 100. Jika anda berminat, masih boleh menyertainya sekarang di http://rm5je.com/?ref=304 . Register di bawah akaun saya yang kelima. Murah sahaja RM 5.00.

Seterusnya saya ingin memohon seribu kemaafan kepada anda semua jika saya ada tersalah kata atau ayat-ayat yang menyakitkan hati atau saya ter "spam" ke email anda. Hehe…

12 Titik Ghairah Bagi Lelaki

Image
1.BELAKANG TELINGA
Ada lelaki yang begitu sensitif dikawasan belakang telinga Jangankan dicumbu malah disentuh saja sudah membuatkan lelaki kegelian . Saat dicumbu ghairah lelaki akan mulai memuncak.Gesekan lidah akan menimbulkan rangsangan yang hebat.Kerana terlalu suka kadang kala lelaki akan memiringkan kepalanya bagi membuka peluang kepada pasangan untuk menjelajah lengkuk yang terletak dibelakang telinga.
2. TELINGA
Cuba teka kenapa pasangan anda seting mencumbui atau menjilat telinga anda Jawapannya ialah kerana si dia berharap anda akan memberi perhatianyang sama pada telinganya. Menurut penulis buku How to Be A Great Lover, hormon lelaki iaitu testosteron sangat mempengaruhi kepekaan daerah sekitar telinga. Maka tidak hairanlah jika rangsangan pada telinga lelaki lebih berkesan berbanding telinga wanita. Lelaki akan naik ghairah apabila cuping telinganya dikulum atau dihisap.


3. BAHAGIAN BAWAH TULANG TENGKORAK
Menurut ahli terapi pakar urut profesional biasanya akan mengelak kaw…

Pejam Celik

Assalammualaikum para pembaca dan pelawat blog saya,

Alhamdulilah, syukur ke hadrat Allah Yang Maha Esa. Pejam celik pejam celik sudah 21 hari kita berpuasa. Dan tidak sampai 9 hari lagi nak menyambut Syawal.

Cuba renungkan, apa yang dah kita buat dalam 21 hari tersebut. Adakah penuh dengan amal, atau hanya sia-sia sahaja. Sesama la kita renungkan.

Bila kita lihat Ramdhan nak meninggalkan kita, kita terasa plak Syawal muncul. Bagi yang bergaji kecil waktu ni lah yang paling perit kerana banyak menggunakan wang.

Zaman sekarang kalau tiada duit raya macam tiada seri. Tapi cuba kita renungkan, masa kita kecil dahulu, duit raya bukanlah sesuatu yang wajib. Yang penting adalah bermaaf-maafan dan berkunjungan.

Zaman sekarang kalau kita tidak beri duit raya budak akan hina kita, macam gitu sekali penangan nyer. Dulu, kita nak minta duit raya pun segan, sekarang bukan setakat minta, tidak beri pun kena maki. Pelik-pelik.

Saya seperti tahun-tahun yang sudah hanya memberikan Rm2 sahaja duit raya pada…

Bisnes Canggih

Image
Assalammualaikum,

Hari ini saya ingin ceritakan tentang bisnes yang saya ceburi. Setakat ini, inilah bisnes yang paling sukses saya sertai. Modal kecil dan mudah untuk promosi.

Anda juga boleh membuka akaun sebanyak mana anda mahu. Satu akaun hanya bermodal RM5. Tetapi menggunakan username yang berbeza.

Saya membuka lebih dari 10 akaun dan kesemua akaun saya telah mendapatkan keuntungan balik modal. Bermakna keuntungan yang saya dapat lebih dari modal RM5.

Alhamdulilah, syukur. Jomlah kita sesama buat bisnes ni.

Saya sertakan attach gambar keuntungan akaun ketiga saya. dah balik modal dah.hehe.

http://rm5je.com/?ref=2621 Klik pada gambar untuk besarkan.

http://rm5je.com/?ref=2621 Enjoy!


--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com/
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://tinyurl.com/5w9r3l
http://rm5je.com/?ref=291
http://tinyurl.com/63nngq
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew…

Bahasa Inggeris

Assalammualaikum,

Aper kabar semua? Tahukah anda kepentingan bahasa Inggeris pada masa kini? Ya semua perkara yang kita buat hari ini memerlukan kita memahami bahasa ini. Betol tak?

Anda tidak perlu menafikannya. Sebab ia memang perkara benar. Bukan saya cakap bahasa Melayu sudah terpinggir. Kita memang masih menggunakan bahasa Melayu lagi dalam urusan harian kita, cuma sudah bercampur aduk dengan bahasa Inggeris.

Misalnya, kebanyakan kita lebih suka menggunakan perkataan "toilet" daripada tandas ketika ingin menyatakannya. Lebih suka gunakan "rest" daripada gunakan rehat. Dan dalam pemanduan plak kita sebut "drive" daripada sebut memandu.

Dalam aplikasi pengiklanan plak, seperti papan iklan yang ditepi jalan tu, mereka lebih gemar menggunakan bahasa Inggeris untuk mengiklankan produk mereka. Terutamanya bandar-bandar besar.

Kalau anda ingin menjadi seorang usahawan internet dan major dalam networking, anda perlu menguasai bahasa Inggeris terlebih dahulu. Dala…

Akhirnya

Assalammualaikum,

Aper kabar para pembaca termasuk pengunjung blog saya iaitu http://www.blogleadertalk.blogspot.com/.

Akhirnya selama beberapa bulan saya mencuba Google Adsense saya telah berjaya menerima cek pertama saya. Alhamdulilah. Kalau anda mengikuti penulisan saya terdahulu anda pasti ada terbaca tentang kegagalan saya dalam perniagaan internet.

Tapi sekarang dari segala usaha saya selama ini telah membuahkan hasil. Syukur sangat. Gagal sekali tak bermakna kita gagal selamanya. Yang penting kita hendaklah mencuba dan terus mencuba.

Jom bersama saya menempa kejayaan bersama. Sebarang pertanyaan boleh email kepada saya atau lawati website-website saya.

Enjoy!

--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://tinyurl.com/5w9r3l
http://rm5je.com/?ref=291
http://tinyurl.com/63nngq
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew01
http://kuasaduit…

Sahabat! Teladani Puasa Rasullah.

Assalammualaikum,

Dalam penyempurnaan puasa Ramadhan, beberapa langkah telah dilakukan oleh Rasulullah. Antaranya:

1. Memantapkan niat
Sabda Baginda: "Sesiapa yang tidak menetapkan akan berpuasa sebelum fajar, maka tidak sah puasanya" (Abu Daud ibn Majah)

2. Melaksanakan makan sahur
Anas bin Malik telah berkata bahawa, Rasulullah s.a.w telah bersabda: "Sahurlah kamu sekalian, sesungguhnya dalam sahur itu ada keberkatan" (Muslim)

3. Mempercepatkan berbuka
Shal bin Saad berkata. Rasulullah s.a.w telah bersabda. Allah telah berfirman yang bermaksud "Hamba-hambaku yang lebih Aku cintai ialah mereka yang segera berbuka puasa apabila tiba masanya" (Tirmizi & Abu Hurairah)

4. Memperbanyakkan membaca Al-Quran
Sabda Rasulullah s.a.w: "Bacalah Al-Quran kerana ia akan datang pada hari kiamat sebagai pemberi syafaat bagi pembacanya". (Hadis Muslim dari Abu Umamah)

5. Memperbanyakkan sedekah
Sedekah yang paling utama adalah sedekah pada bulan Ramadhan
--
Silalah lawa…

Keyakinan Kami Kejayaan Anda, Keyakian Anda Kejayaan Kami!

Assalammualaikum,

Aper kabar? Amacam dengan persediaan menyambut Adilfitri. Bagi pihak pompuan plak mesti sibuk membuat kuih la, beli langsir dan sebagainya.

Tapi jangan lupa tentang puasa pulak. Dalam sibuk kita berniaga kuih raya atau apa-apa perniagaan kekadang kita lupa nak jaga ibadah kita.

Saya bagi pelabur dan peniaga internet berharap puasa kali ini akan menjadi sesuatu yang berharga kelak.

Enjoy!


--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://tinyurl.com/5w9r3l
http://rm5je.com/?ref=291
http://tinyurl.com/63nngq
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew01
http://kuasaduit.webs.com/
http://www.thevideosense.com/user/kuasaduit/

Duit Raya

Assalammualaikum,

Peluang terbaru untuk anda. Perniagaan Produk Digital. Perniagaan yang baru dilancarkan pada 9 Ogos 2008.Dan telah mempunyai seramai 3500 orang ahli Aktif pada hari ini.

Peluang anda untuk menjadi yang terawal.

Modal hanya minima serendah Rm5 dan tiada had maksima.

Maklumat lanjut sila lawati :-

http://rm5je.com/?ref=296
http://rm5je.com/?ref=304

Enjoy!
--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://tinyurl.com/5w9r3l
http://rm5je.com/?ref=291
http://tinyurl.com/63nngq
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew01
http://kuasaduit.webs.com/
http://www.thevideosense.com/user/kuasaduit/

Ramadhan Al-Mubarak

Assalammualaikum,

Sejarah Ramdhan
Puasa Ramdhan difardhukan pada bulan Syaaban tahun kedua hijrah. Sebelum itu, puasa telah diketahui oleh umat-umat sebelumnya dan juga Ahli Kitab yang hidup sezaman dengan Nabi S.A.W. Firman Allah S.W.T. yang bermaksud:

"Wahai orang-orang yang beriman! Diwajibkan ke atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang-orang yang terdahulu daripada kamu, supaya kamu bertakwa". (Surah Al-Baqarah :83)

Walau bagaimanapun, kewajipan puasa Ramadhan tidak pernah disyariatkan sebelum itu. Persamaan yang wujud di antara umat ini dengan umat-umat dahulu ialah puasa disyariatkan. Tetapi kefardhuan puasa Ramadhan hanya kepada umat Nabi Muhamad S.A.W.

Pesanan Rasulllah menyambut Ramadhan

Menjelang bulan Ramadhan, Rasullah s.a.w selalu memberikan beberapa nasihat dan pesanan. Azimat Baginda ini terungkap di dalam salah satu daripada khutbah Baginda seperti:

"Wahai manusia! Sungguh telah datang kepada kalian bulan Allah dengan membawa berkat, rahmat dan m…

Adakah anda seorang peniaga Internet?

Assalammualaikum,

Hari ini saya ingin bercerita pasal peniaga internet. Adakah anda salah seorang? Persoalan nyer sekarang adakah anda seorang pelabur atau peniaga?

Saya hanya membandingkan mengikut pendapat dan pandangan saya sahaja.

Bagi saya, seorang peniaga internet mestilah mempunyai produk nyer sendiri yang di niagakan di internet. Barang tersebut tidak semestinya barang yang bebentuk fizikal, malah bebentuk digital juga boleh diniagakan. Bagi yang menjual servis seperti Membina Website juga boleh dikategorikan sebagai peniaga internet. Dan pelbagai perkera atau produk lagi boleh diperdagangkan.

Bagi pelabur internet pulak, ia merupakan seorang yang melabur didalam sesebuah syarikat atau program dengan mempromosikan produk pihak berkenaan. Ini dapat meningkatkan penjualan produk sesebuah syarikat atau pengelola program berkenaan.

Buat masa sekarang saya lebih selesa menjadi pelabur dahulu sebelum mengorak langkah seterusnya menjadi peniaga sebenar. Wahai rakan-rakan ku didalam inter…

Penjual mercun akan di denda dengan lebih berat lagi

Assalammualaikum,

Aper kabar suma. Hari ini genap kita berpuasa selama seminggu. Tapi masih ada lagi kanak-kanak yang putus jari. Saya pelik la macam mane mercun-mercun ni leh sampai kat Malaysia.

Kalau kita tengok berita mesti ada jer yang kene serbu baik yang terbaru atau serbuan dua tiga bulan lepas. Penjual mercun ni memang licik la.

Tapi kita jarang dengar anak bangsa lain putus tangan, atau aper yang leh putus.Yang selalu kena anak Melayu, waktu nak raya plak tuh. Sian betul.

Tapi baru-baru nie saya tengok berita, ada Menteri mencadangkan supaya penjual Mercun ini di hukum lebih berat dari sekarang. Yela kalau tengok sekarang ni abis kuat penjara atau denda.

Persoalannya, patut ker diorang di denda dengan lebih berat lagi? Renungkanlah....

Jom bisnes cari duit Raya. LAwat la website saya...

--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLe…

Minyak dunia turun lagi semalam!

Assalammualaikum,

Semalam minyak dunia turun lagi dari 109 ke 107 se-tong. Macam terpercaya jer.

So, sesama la kita berdoa agar minyak di negara kita akan turun lagi menjelang Hari Raya Adilfitri ini.

Peluang terbaru untuk anda. Perniagaan Produk Digital. Perniagaan yang baru dilancarkan pada 9 Ogos 2008.Dan telah mempunyai seramai 3500 orang ahli Aktif pada hari ini.

Peluang anda untuk menjadi yang terawal.

Modal hanya minima serendah Rm5 dan tiada had maksima.

Maklumat lanjut sila lawati :-

http://rm5je.com/?ref=291
http://rm5je.com/?ref=296

Selamat Menjalani Ibadat Puasa.

Enjoy!


--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://rm5je.com/?ref=291
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew01
http://kuasaduit.webs.com/
http://www.thevideosense.com/user/kuasaduit/

Selamat Berpuasa

Assalammualaikum,

Selamat berpuasa, semoga ibadat kita di terima Allah yang maha esa.

Lama gak saya tak menulis kat karpet nih. Da 3 hari pose baru dapat saya menulis balik.

Saya berasa syukur kerana akhirnya saya mendapat kejayaan dalam bisnes internet baru-baru ini. Walaupun hanya sekadar balik modal dan keuntungan nyer sedikit tetapi saya tetap bersyukur.

Bisnes yang saya maksudkan adalah bisnes http://rm5je.com/?ref=296 . Betol cakap orang, dalam bisnes satu hari mesti kita berjaya jugak.

Jom kita sama-sama menambah pendapatan untuk hari Lebaran ini. Banyak nak pakai duit tuh.

Enjoy!

--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://rm5je.com/?ref=291
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew01
http://kuasaduit.webs.com/
http://www.thevideosense.com/user/kuasaduit/