Posts

Showing posts from August, 2008

Hari Ini Dalam Sejarah

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Pelbagai isu kita hadapi dalam beberapa minggu ini. Kes liwatlah, angkat sumpahlah, minyak turunlah, dan yang terbaru pilihan raya kecil di Permatang Pauh. Dan akan datang hari Jumaat ini, Bajet 2009.

Bila sebut pasal Bajet semua terbayang duit, duit adalah segala-segalanya sekarang. Bila kita keluar rumah, walaupun kita jalan kaki, tetap menggunakan duit. Semua duit, bermakna jika anda tidak ada pekerjaan anda tidak boleh hidup. Maka, jika sudah mempunyai pekerjaan anda hendaklah bersyukur dengannya.

Macam saya sendiri, walaupun saya belajar tinggi, tetapi pekerjaan saya sekarang dalam sektor awam hanyalah menggunakan kelayakan sijil saya saja. So, gaji saya kecik lah. Tapi saya tetap bersyukur, dengan izin Allah mesti ada rezeki saya lagi. Amin.

Perkara macam ini lah membuatkan saya berterusan mencari peluang-peluang yang ada di pasaran internet ini. Jom ikut saya berniaga di internet.

http://www.SegarNetwork.com/hebat01

Enjoy!

--
Silalah lawati website…

Blog Aktif

Takut Doktor Gigi

Assalammualaikum,

Hari ini hari Ahad, saya ada temujanji dengan doktor gigi. Takut siot... Hehehe

Tula masa kecik taknak jaga, dah tua2 macam gini kan kena gigi lubang. Kalau ikut kajian rata-rata rakyat Malaysia memang tidak pentingkan pemeriksaan gigi tahunan. Termasuklah saya.

Seingat saya kalau ada permeriksaan gigi pun masa sekolah jer pun. Itupun selalu ngelak-ngelak pergi nyorok. Hehehe.

Adeh takut la plak nanti kene drill. Hahaha.

Papehal Have A Nice DAy

Enjoy!

--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://rm5je.com/?ref=291
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew01
http://kuasaduit.webs.com/
http://www.thevideosense.com/user/kuasaduit/

Harga Minyak Turun Hari Ini

Assalammualaikum

Hari ini hari cuti tetapi saya merajinkan diri untuk menulis cerita yang tak seberapa ini.

Semalam kerajaan Malaysia mengumumkan hari ini minyak turun. Saya tak pergi lagi isi minyak hari ini. Tapi kalau dah keluar berita tu confirm minyak turun.

Tapi tadi sebelum saya keluar pegi makan, saya tengok Buletin 1.30 di Tv3. Berita gembira untuk penduduk dunia ialah harga minyak dunia turun lagi. Tidak ingat lak saya berapa dollar satu tong. Kendian Buletin 1.30 memetik ucapan Tim. Perdana Menteri kita semalam masa beliau berucap di Permatang Pauh, beliau menyatakan "Jika pasaran minyak dunia turun, minyak negara kita pun akan turun lagi".

Kalau benar apa dikata, bersyukurlah. Ini pun kalau ikut laporan berita, ini disebabkan pengunduran Tentera Russia dari Moscow. Tidak tahulah benar ker tidak, saya tengok berita ajer. Hehehe.

Apa-apa hal, harap u'all semua Have A Nice Day

Enjoy!

--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www…

Assalamualaikum

Hari ini saya masuk kerja saya ternampak buku ASB saya.

Tahukah anda ASB anda boleh digunakan untuk menjadi sumber kewangan kedua anda.

Saya tahu ada dikalangan anda yang tidak tahu. Tujuan anda melabur pun hanya sekadar ikut orang cakap melabur untuk masa depan.
Tapi anda tidak tahu menggunakan ASB tu sebaiknya.

Takper, dalam penulisan saya seterusnya saya akan menceritakan tentang hal ini.

Semoga sukses dalam hidup.

Enjoy!

--
Silalah lawati website-website saya ini.

http://blogleadertalk.blogspot.com
http://www.SegarNetwork.com/hebat01
http://www.youtube.com/watch?v=obesZRL-_LQ
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader
http://rm5je.com/?ref=291
http://www.perigiduit.com/?ref=Blew01
http://kuasaduit.webs.com/
http://www.thevideosense.com/user/kuasaduit/

Apakah persediaan anda untuk Ramadhan akan datang?

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Hari ini Jumaat, hari paling saya malas nak kerja hehe. Maklumlah esok kan cuti. Lebih kurang seminggu lagikan Ramadhan nak tiba. Peh pejam celik jer dah setahun.

Bulan Ramadhan ini ada bermacam kenangan terindah dan terburuk kita semua pernah lalui. Betul tak? Ada yang putus jarilah, dapat bonuslah, dan sebagainya. Ada rakan saya tuh, Ibu beliau pergi dalam bulan Ramadhan, Takziah untuk beliau.

Dalam bulan mulia ini juga, bagi yang berniaga mulalah meningkatkan jualan masing-masing, yang buat bisnes MLM dan sewaktunya mulalah kuatkan cari orang bawah. Apapun yang u'all buat jangan sampai merosakkan kemuliaan bulan Ramadhan nanti. Saya tahu dalam bisnes ini kena ada taktik-taktik tipu walaupun sikit. Saya pun ada pengalaman dalam join bisnes sedemikian.

Tapi saya tidak pernah serik, walaupun dah berpuluh ribu abis dalam MLM dan internet bisnes saya tetap berusaha untuk capai impian. Biar orang cakap kita ni bangang dan bodoh sebab masih terus buat…

Muat Turun

Image
Korang leh muat turun sume senarai aku kat bawah tue secara PERCUMA. Janji korang bantu aku klik2 klik2 tabung anak aku huhu  :

Can I Help You?
1. Penjual Popcorn - Muat Turun 2. Jangan Lupa Lirik - Muat Turun




Mp3 Percuma


1. Bila Cinta - Fili (OST Lagenda Budak Setan) - Muat Turun

E-Book Mas Kahwin Yang Hilang

Assalammualaikum,

Ebook ini telah ditulis oleh En M.Sufiz. Buku beliau sangat mantap dengan pelbagai informasi. Perkataan yang digunakan untuk menulis buku ini juga sangat simple dan mudah difahami.Pendek kata mesra penggunalah.

Dengan membeli dan membaca buku ini, Insyaallah saya juga akan mendirikan rumah tangga tidak lama lagi. Walaupun buku ini telah diterbitkan agak lama. Tetapi informasi dan tips yang diberikan adalah sangat bertepatan dengan keadaan ekonomi di negara kita.

Kepada sesiapa yang hendak berkahwin tapi tidak cukup duit, inilah jawapannya.

Nak lagi informasi lagi, layarilah website ini.
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=BlogLeader

BlogLeader