Posts

Showing posts from August, 2012

Fakta Sebenar - Disebalik Tercetusnya Idea Imam Muda Dan Ustazah Pilihan

Image
Assalammualaikum

Aku harap di minggu terakhir Ramadhan ini korang sihat sejahtera menjalani Ibadah puasa ini.. Sedih juga bila fikirkan sudah minggu terakhir Ramadhan. Takut-takut tahun depan tak sempat pula nak sambut..

Korang perasan tak? Program Imam Muda Musim ke 3 dan Ustazah Pilihan macam tak dapat sambutan dan hambar.. Tidak seperti Imam Muda musim pertama dan ke 2 kan...

Baiklah hari ini aku nak kupas kisah sebenar disebalik rancangan realiti yang berkonsepkan Islam ini.. Bukan aku pandai-pandai tau, tapi aku petik dari blog Ustaz yang mengasaskan program ini..

Jom sesama kita ambil Iktibar..




Fakta Sebenar - Disebalik Terciptanya Dan Tercetusnya Idea Program Imam Muda dan Ustazah Pilihan


1.      Pertama sekali kita semua hendaklah merafa’kan syukur ke hadhrat Allah SWT atas limpah dan izin-Nya program siri pencarian Imam Muda telah diterima ramai oleh pelbagai lapisan masyarakat bahkan ia telah menjadi satu gelombang baru dalam dunia hiburan yang berpaksikan keagamaan di Mala…

Remaja Ohio Pengsan Kerana Call of Duty Marathon

Image
Assalammualaikum

Korang suka main Xbox 360 tak? Ps3 ker? atau yang sewaktu dengannya... Ni ha aku ada berita tergempar dari korang.

Sila beri perhatian, Enjoy!

Remaja Ohio Pengsan Selepas Main Permainan Video 

Seorang remaja berumur 15 tahun dari Columbus, Ohio terpaksa dikejarkan ke Hospital berhampiran pada hari Selasa lepas kerana tidak sedarkan diri semasa sesi maraton Call of Duty: Modern Warfare 3 yang berlangsung antara empat dan lima hari.

Iklan Raya Petronas Baru 2012

Image
Assalammualaikum

Pejam celik, pejam celik... pergi kerja balik kerja... pergi kelas balik kelas.. pergi surau balik surau.. Sedar-sedar saja sudah 19 hari berpuasa dan malam karang malam ke 20 kita berterawikh... Maknanya tinggal lebih kurang 10 hari lagi kita akan menyambut Syawal..

Dengan harapan, puasa tahun ni sempurnalah hendaknya... Dan semoga tahun ini juga kita mendapat keberkatan yang sempurna...


Zikir Terapi Diri Dengan Pendekatan Baru

Image
Assalammualaikum

Pagi tadi selepas sahur, tepat jam 5.40 pagi aku buka tv dan buka channel Astro Prima... Pada masa itu ada dipaparkan klip-klip video yang berunsurkan keislaman..

Bagus juga boleh lapang dan tenangkan fikiran aku tengah kusut ni... Biasalah kehidupan didunia sekarang semua serba pantas... Kalau aku slow dalam bertindak maka keluarga aku lah yang akan tertinggal dibelakang... kusut aku fikirkan hal ini... hehehe...

Cara Gedik Nak Minta MC 5 Hari

Image
Assalammualaikum

Lamakan aku tak buat entry kan... Last sekali bulan Mei... Maknanya da lebih 2 bulan aku berdiam diri..

Aku minta maaf kat korang semua... Sebenarnya, dalam dunia realiti sebenar, atau kerja hakiki aku.. Aku telah diberikan tugas yang berat untuk menanggung tugas jawatan yang lebih tinggi dari jawatan aku. Tu yang aku kurang ada masa dengan dunia blogger ni..

Gadis Gedik ke Lawak?

Ok, seperti tajuk kat atas, aku nak post video ni saja... Kalau info dari forum dan lain-lain blog yang aku survey... Gadis ni berasal dari Singapura... tidak tahu lah kesahihannya... Tapi tengok muka, memang tahu dah, dia ni asalnya dari gugusan Asia ini..

Papehal enjoy yer... Kalau rajin share la ngan kengkawan..



BlogLeaderTalk
Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini