Posts

Showing posts from August, 2010

Hiburan - Jangan Lupa Lirik (CIHU)

Image
Salam,

Hah, arini aku nak kongsi lagi ngan korang pasal segmen "Can I Help You?" yang dipedengarkan di radio Era.fm setiap pagi bermula Hari Isnin hingga Jumaat. Program yang byk memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang Bahasa Inggeris ini terajui oleh penyampai Aznil Hj. Nawawi (Pak Nil), Ray dan Hanif.


Persoalan - Aper anda beri ketika hari lahir ibu anda?

Image
Salam,

Memandang 2 hari lagi mak aku nyer birthday..... So, aku ngan bangga nyer mendapat idea untuk menulis entry nih... Sebenarnya aku xder idea nak bg hadiah aper kat mak aku taun ni... tu yg aku bukak entry nih huhuhu....

Merisik Khabar - Kes Rahman Ramlee

Image
Ha seperti aku janjikan. Ni satu la segmen dari ERA.fm dan Astro Prima. Program merisik khabar kali ini adalah edisi Ramadhan.


Rancangan ini ditayangkan di Astro Prima mulai 9 Ogos 2010 sehingga hujung ramadhan. Bagus rancangan ini, dia memberikan kesedaran kepada kita tentang kehidupan orang lain.

Hiburan - Penjual Popcorn (CIHU)

Image
Salam.

Kali ni aku nak kongsikan pulak pasal segmen terbaru yang radio ERA sediakan di waktu pagi.. Segmen ni da lama da keudara, cuma saje jer aku nak kongsikan ngan u all sume... Huhuhu

Satu Ramadhan Seribu Tekanan

Image
Salam,

Tengok pada tajuk da tentu kawan2 blogger sume akan tertnya kan aper maksud tersirat disebalik tajuk tue. Tajuk ni melambangkan perasaan aku sepanjang hari melakukan ibadah pose ni.
Dari pagi sampai ke petang xsudah2 aku terima tekanan. Saba jer la.

Tertarik Dengan Entry Cikgu Dahlia

Image
Salam,

Sebenarnya aku nak tido da, tapi sebelum tido aku round jap kat blog cikgudahlia. Tertarik tol aku ngn entry dia pasal ada org dengki kat dia berkenaan nuff.


Blog - Idea Projek Tahun Akhir

Image
Pagi2 buta macam gini aku just nak cerita tentang blog ni.....
Blog ni dibangunkan oleh aku sendiri sebagai projek aku yang terbaru untuk tahun 2010 ni. Al maklumlah aku da lama xbuat aper2 entry pun kat suma blog aku..
Kebanyakan blog aku suma senyap tanpa khabar berita.. Orang cakap blog xbertuan... Tapi sume blog tu xmengecewakan aku... Ada la jugak duit makan tiap2 bulan. Pasal hal ni akan aku cerita kat entry aku seterunya...
Ni Logo bg blog aku nie...
Dalam blog ni aku bahasakan aku En.Wan, sebab kat tempat keje aku suma student panggil aku mcm gitu.
So nak memudahkan urusan aku ngan student yang bakal masuk blog aku so aku bahasakan diri sebagai En.Wan.
Kat blog aku yang lain aku tetap sebagai BlogLeader.
Byk sebenarnya idea aku untuk blog aku ni. Tapi pelan2 kayuh lelama akan ada memacam kat situ.
Buat masa ni, ni ajer la yang ada. Huhuhu.....
Jom masuk blog aku yang terbaru....
Idea Projek Tahun Akhir
p/s : da lama simpan kat draft baru nak publish... hehehe

Cerita Pelik Anak Amy Mastura

Image
Cerita ni aku dapat masa aku baca suratkhabar kat cafe tempat aku keje. Bila aku baca cerita terus aku teringin nak menulis hal ni kat blog aku ni.
Kisahnya macam ni. Sapa x kenal kan ngan gadis molek ni kan. Rasanya dia terbabit dalam dunia seni ni sejak aku sekolah lagi kot. Memang best si Amy ni berlakon. Ramai yang ingat akak kita sorang da pencen dari dunia lakonan ni.
Tapi bebaru ni, satu syarikat alatan senaman telah melamar beliau untuk menjadi duta produk syarikat bekenaan. Sapa tak kenal ngan Syarikat Takasima kan. Hah jgn terkejut plak,.... wanita rendah macam Amy pun leh jadi duta alat senaman.
Dulu beliau pernah menjadi duta untuk produk Quaker Oat. Tapi, senyap jer mcam tu kan.... Bukan itu saja, dalam diam, Amy juga baru selesai menjalani penggambaran dua filem, Damping Malam dan Aku Tak Bodoh. Hah, tak caya la tuh.. huhuhu...


"Saya bersyukur kerana masih menerima sokongan daripada peminat dan pengusaha produk kerana sekarang banyak muka baru muncul dalam dunia hibura…