Posts

Showing posts from 2009

Terkonang Kampung Halaman

Assalammualaikum,

Lamo den tak menulis. Maklum la eh sibuk memanjang. Lagipun bulan duo ngan bulan tigo ni den sibuk ngan kursus sano sini. Kojap ado kursus la, kojap ado meeting la, lopeh tu kono poie exam la. Exam kalau sonang xpo, ni bukan main susah lagi ha. Dari ompek puluh soalan, 30 jo den dapek jawab dan satu jo den yakin boto. Hehehe. Apo nak buek nasib badan.

Para pembaco mosti polik tgk den guno bahaso n9 kali ni bilo menulis. Xtau ado bunyi ko tak. Sobab nyo eh, ckp lagi sonang dari menulis. Menulis bukan buleh dapek bunyi serupo dongan cakap boto2. Tujuan den menulis dalam bahaso ibunda den ni adalah kerano, ujung2 minggu kek tompek org ni kekadang terkonang kek kg halaman. Walaupun den tinggal kek Bandar Nilai, den totap panggil kg jugak sobab den nak menunjukkan den kojo merantau. Hehehe.. Yola kek Pilah tu mano ado laie sedaro den. Itu ari pun Mak Long den ado tinggal kek situ. Skrg ni anak dio da bawak poie KL tinggal ngn dio. Nak balik kg macam mano kalau xdo sedaro da…

Tahun Baru Yang Sibuk

Memacam perkara berlaku masa awal2 taun nie. Masa ni la da mula sibuk ngan anak skolah dan sebagainya. Bebudak U pun da mula start class balik.

Kat tempat keje aku plak, time student nak register lah. Pegawai aset datang sini nak buat audit. Kelam kabut la jadinya. Time student cuti ari tu xnak mai. Hampeh tol. Sudah nyer, nak carik Penyelia Makmal payah la. Da suma cbuk ngan Minggu Suai Kenal (MSK).

Last2 aku lah kelam kabut nak tolong audit crik barang itulah inilah. Kalau tolong carik xper lagi. Nie aku plak yang kene jawab kenapa, mengapa dan bagaimane brg tu xder or ilang.

Sok last diorg buat audit. Nak masuk lab yang sakit plak tu. Barang banyak ilang. Nama pun lab projek, student banyak pakai barang. Senang la ilang. Student plak jenis xmakan saman, aku cakap jangan buat dia buat jugak. Communication breakdown. Nak buat guane.

Ish, bank plak lembab awal2 taun nie. Da seminggu da aku nyer loan xapprove2 lagi. Penin paler aku. Walhal nama aku clear tuh. Kredit kad xder utang. Just PL…