Posts

Showing posts from January 8, 2012

Kisah Orang Berduit Tukar Tayar dan Rim....

Image
Salam,
Lama aku tak dapat menulis dengan tenang dan penuh idea begini. Setahun aku berehat dari membuat apa-apa coretan di blog aku yang serba hijau ini. Iyela semenjak anak aku dilahirkan didunia ini, mana aku ada masa nak update blog aku nie... sekarang ni anak aku da besar sikit, so leh la aku bergiat aktif semula....
Alhamdulilah, hari ini aku dapat menukar keempat-empat tayar kereta milik isteri aku, yang mana aku kira sudah hampir dua tahun ia terpasang dikereta ini. Duit ini semua aku kumpul sejak 2 tahun kebelakangan ini. Maklumlah, aku kan sudah menjadi miskin semula pada ketika itu. Kene lah kumpul sikit-sikit.
Setelah aku ditipu pada tahun 2009, aku mengambil masa yang lama untuk membetulkan semula semua kesilapan aku. Ini pun masih ada lagi saki baki yang tak dapat aku setelkan dalam masa terdekat. Insyaallah, tahun ini akan selesai semuanya.
Berbalik pada tajuk asal cerita ini, ia berlaku di kedai tukar tayar tadi. Silakan ikuti kisah ini.
Kisah Orang Berduit Tukar Tayar …